Ben2USA

Al tijden koester ik, naast vele andere, een wens. En de tijd kruipt naderbij om die wens in te vullen. Tot voor kort waren er goede argumenten om er nog niet aan te beginnen. De eerste showstopper was Niggy. Met hem er bij gaat het niet lukken; te groot, te zwak.

Deze showstopper is achterhaald. Elk nadeel heb zn voordeel, wie zei dat ook al weer?  De 2e showstopper is/was Mar. Die moest er ff aan wennen, een paar jaar. Nu is ze er door heen en ze gaat mee. De 3e showstopper is, moet het nu? Het antwoord is velerlei ja! We zijn jong, hebben de tijd, hebben wat gespaard, nog gezond genoeg, e.d.

De 4e showstopper is ‘kan het wel’?!

Ik heb mezelf beloofd dezelfde aanpak te kiezen die ik mijn studenten Onderzoekskunde altijd door hun strotje heb geduwd…………… Een stelling innemen (Het lukt Mar en Ben best wel om betaalbaar een jaartje de USA en Canada rond te zwerven en dan het belangrijkste genoeglijk gezien en beleefd te hebben), relevante thema’s en subthema’s en risico’s te ordenen, alle dan nog te beantwoorden vragen op te stellen, uit te zoeken en te beantwoorden zodat er na de nodige iteratie en recursie en (her)bezinning maar één objectieve, controleerbare en reconstrueerbare conclusie is: Yes, We Can!! [Or not. Or maybe if….]

Sinds Nig er niet meer is, is project Ben2USA opgestart en loopt nu drie en een halve maand. De 5e showstopper is inmiddels opgelost: We hebben een USA B2 Visum toegezegd gekregen! Nu hebben we dus 10 jaar om e.e.a. te realiseren.

Daarmee is ook het moment aangebroken om hier in de Zwerfuil-blog het reilen en zeilen van We2USA een beetje te documenteren. Immers: de Zwerfuil gaat mee!!

Maar eerst ff de rest uitwerken.

Wish me luck!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s