Begin van het eind

3/6/2017. Rustig op om 8.30u en ontbijten. Pas om 13u hoeven we vandaag akte de presence te geven voor de laatste tour. We gaan officieel naar Ubud, maar feitelijk eerst naar een steenhouwer, en zilversmid en dan naar een kunstenaar. Waar hebben dat eerder gezien; we zijn benieuwd… Dan gaan we echt naar Ubud, ‘het kunstenaarsdorpje’. Last but not least gaan we naar De apendans.

De steenhouwer is weer eens een nieuw onderwerp. Het zit me al lang dwars niet te weten hoe dat gaat. Welaan, de beelden worden gehakt, fijner gehakt en dan heel fijn gehakt en geschuurd etc. Ze maken dus gehakt van de buitenkant.

Er bestaat geen catalogus of boek of tekening van al die typen wachters, goden, houdingen etc., volgens de baas van de handel die ik in een stil hoekje aantrof. Kwestie van overlevering dus maar toch…. veel van dingen lijken verrekt veel op elkaar…

Mar vond nog een mooie kandelaar hoewel die van metaal is, 

En uiteraard is er een Burung Hantu

De dames aldaar zijn druk met offerandeattributen fabrieken en doen dat gezellig

Maar het mooist is toch de orchidee, buiten aan een boom

Bij de zilversmid  en bij kunstenaarscollectief van schilders is de buitenzijde eigenlijk boeiender dan binnen waar een heel hoog ‘seen it’ gehalte over ons heen daalde. Ok, een paar plaatjes:

Zoals gezegd, de buitenkant is boeiender, onder een hemel gevuld met vliegers

Dan echt naar Ubud wat niet meer voorstelt dan 1.5u losgelaten’ te worden. Wij waren wel toe aan een uitzichtplekje met miniloempia met aardappelschil en dumplings

waar Mar uiteraard weer iets exotisch probeerde, dragonfruit

De lust om te eten wordt ons vervolgens ontnomen door een uitzichtverknallend tafereel waar je spontaan Marije gelijk zou willen geven. Geen vlees……..?.?………… hoewel, heb je dat staartje van die lobster gezien…….?

Dan is het tijd voor de apendans. Zeer de moeite waard al was het maar het echte geluid van mannen te mogen horen bij het aanzien van bekoorlijke Balidines in fraai uitpakpapier en met bevallige bewegingen 

Zeer de moeite waard. Daarmee is de dag bijna voorbij, buiten nog gauw inchecken (net op tijd om stoelen naast elkaar te krijgen), hamburgertje eten en vanille punch en bananendrank met suikerwater te drinken. 

De gids stapt tussentijds uit om vreemde redenen; hij moest een al gereed staande auto voor een stel regelen die buiten de route logeert. Beter ook, want we waren zijn gebrek aan nederlands en schoolklasbenadering spuugzat geworden.

Afsluitend mag de plantenbak die ons onthaalde en wegwuift niet ontbreken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s