Epilog Indonesie

4 en 5 juni. Eerst nog een dagje later op, ontbijt en koffers inpakken en op  laten halen, gevolgd door gelanterfanter en het kijken en luisteren naar ringmus en wenkbrauwbuulbuul. Eerst een laat ontbijt waarbij we Sudani uitleggen wat dat woord in het arabisch betekent; ze kan er om lachen (peanut, pinda). Ze vertellen ons ook dat hun werkdag om 05u begint en om 23u eindigt…… wat een wereld. Gelukkig checken we onze vluchtzitplaatsen op tijd en kunnen de vlucht alsnog hand in hand meemaken. Ook Loekie en Jan zijn zo gelukkig.

Om half 5 in de middag begint een begeleider die ons naar het  vliegveld brengt nerveus te worden en hij probeert de kudde al bijeen te drijven. Pech want de afspraak was 17u, en Mar is dus rustig de laatste dingetjes te doen die bij het allerlaatste moment horen. Ik blijf dus ook rustig in m’n riante stoel hangen tot ze komt aankakken; al komt de indo president himself en wat dan nog en dat is dus precies de reden van al dat gehannes.

Vliegvelden zijn er voor om Loekie-Luise en Jan te helpen bij ditjes en datjes, om duriansnoepjes te zoeken en uit puur verdriet dan maar een flesje indo raki mee te nemen. Verder probeer je dat pokkeend zo veel mogelijk slaap te pakken; Carolien en Fons zaten diep onder een deken gedoken…tegen de kou zeiden ze.

In Singapore moest de hele handel er uit en weer die controles door, wat een onzin want de ruimbagage checkten ze niet opnieuw. Op Schiphol was de zooi compleet want bij de vernieuwde douane met zelfcheckpaspoortcontrole liep de ruimte (ochtend!!) al zo vol dat ze ons boven pas op de plaats probeerden te laten maken. Wat een reclame voor KLM en Schiphol. Deceptie dus. Alleen Johan/Sonja en Ingeborg/Aad schoven nog even langs voor een snikkend toedeloe. Het was een erg leuke en grappige groep.

Minder leuk en grappig is het vollopen van dropbox, waar ik ook al het USAspul in heb staan. Enfin, twee stel geïnteresseerde kunnen er al bij. Rond de rest is het nog stil. Ik zet de Indo blog wel  om naar de Synology Nass.

Eind goed al goed doende zijn we 9.30u thuis en rest ons het nagenieten. Op naar de tocht der tochten!

NB. De foto’s en films over deze reis staan niet meer in Dropbox!! In de plaatst daarvan kan de volgende link gebruikt worden: http://gofile.me/20nOQ/nuDalx66p

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s