170629 Halifax vervolg

Vanaf 8u in de ochtend probeer ik Mathers, de forwarder, te bellen. Ik mailde al eerder en vaker en kreeg op een enkel mailadres wel van 4 personen een ‘gelezen’ bericht terug, zonder dat één van hen ooit echt iets terug meldde. Dus nu zelf maar gaan bellen en je gelooft het niet, degene die ik moest bellen nam niet op en degene die op het algemene nummer de telefoon opnam snapte nergens iets van en wist niets. Wat later kreeg ik ene Helen aan de lijn, die wel van wanten weet maar niets meer dan dat en ze wil alleen mijn naam en geen boekingsnummer of wat dan ook voor zinnigs weten. Ze ging informeren. Yep, ze belde rond 10u terug met de boodschap maar lekker boodschappen te gaan doen want vandaag werd het niets. Morgen wel, maar daar belt ze vanmiddag nog over…..ben benieuwd… Ze vertelt ook dat er bij het uitladen geen bijzonderheden zijn gemeld.

We slaan intussen factor 30 anti-zonnebrand in, in de super aan de overkant. Aardig is om te zien dat klanten, als ware het kassières, zelf hun boodschappen per stuk op een PCkassa zoeken, vinden, prijzen en afrekenen. Maar dan staande.2017-06-29 10.10.13

En dan gaan we fris en fruitig met de taxi naar de ferry, omdat het alternatief (gemiddeld) een (half) uur wachten op bus 62 inhoudt. Aan de Dartmouth kant staan twee uilen de ferries behouden vaart te wensen. 2017-06-29 10.59.03We varen behouden over naar de Halifax kant 2017-06-29 11.08.04en lopen aan het ‘Waterfront’ de andere kant op, vanaf het punt waar we gisteren stopten, nl. bij Murphy’s Shop&Restaurant. We beloven hem te komen lunchen; je kunt beter vrienden met hem blijven…. Deze zijde is ruimer van opzet en uitgestrekter en veel gezelliger als je van samenzijn houdt. Er wordt ge-/verbouwd en er wordt een Spareribs-feestterrein opgezet, maar dat zorgt slechts voor wat omlopen. Er zijn veel eettentjes, shopjes en ‘doe je mee met..’ speeltuig en kiosken zodat je o.m. kunt fietsen of mee kunt met riksja, amfibievaartuig en/of rondtourtreintje tegen tip-prijs.2017-06-29 11.22.54

2017-06-29 12.58.29Er liggen een paar historische schepen, 2017-06-29 11.32.13oorlogsbodems,2017-06-29 11.06.28

watertaxi’s en aan het eind hedendaagse giga cruiseschepen; vandaar dat het zo druk is.

Regelmatig zitten we even in de schaduw naar alle bezigheden te kijken rondom ons, vaak met redelijke (Bob Dylan songs) en nog vaker met vermakelijke (leuk geprobeerd) en zelfs zeer vermakelijke (iemand in een rolstoel met gitaar met zang, die er duidelijk niets van kan) muziek. Een paar verspreide oude dames in een rollator spelen elk een bandje af en begeleiden die ritmisch met een kastanjetteachtig houten geval terwijl ze je stralend aankijken en aan dollars denken. Komisch allemaal.

Het Maritieme Museum is te druk, heeft wel goede wifi en een ‘man van stavast’. 2017-06-29 13.06.26Nog iets serieuzer is de nagedachtenis aan de vele gevallen Scotia’s (wat latijn is voor Schotten), joden, MicMac indianen etc.etc. in de 1e en 2e WO, waar duidelijk aandacht aan wordt geschonken op de plek waar ze hier vertrokken. 2017-06-29 11.27.33Ook enige aandacht is er voor de klaarblijkelijk goede band met Frankrijk, …  hoewel…waar waren die toen de Engelsen en Schotten de Franse kolonisten met gammele bootjes de zee en andere wateren op dreven waar ze voor 80% omkwamen? Het restant wordt nu Cajuns genoemd, naar het Franse woord ‘Cadiens’ wat weer afgeleid is van Canadiens=Franse Canadezen, en zit in de zuid oostelijke USA… Hier heet het sindsdien Nova Scotia.

Uiteraard gaan we Murphy uitdagen en genieten van kreeft-roller met ice tea. Die laatste laten we eerst omruilen door een ijsloze uitvoering; daar moeten we aan werken. Na de lunch vergaat ons de trek in een ijsje zodat we zonder met de ferry huiswaarts gaan. Het begint wat te druppelen.

We worden uitgeleide gedaan door een viermaster met volle bemanning in de touwen die ons luid toezingend het beste wensen.2017-06-29 14.51.47

Aan de Dartmouth kant lopen we nog even langs het vredesmonument dat ooit plechtig is geopend door een handvol buienlandministers die zin hadden in een uitje. Dat moet wel want het monument bestaat slechts uit een 15m glazen vitrine met uit veel landen een stuk steen of rots in het zand. NL ontbreekt overigens; wij hebben alleen maar klei? Of een slimme minister. De Belgen leverden een baksteen, ze blijven leuk.

We zoeken naar bus 62 en vinden en gaan met de taxi terug. Het blijft droog en zonnig en de chauffeur vertelt ons dat alles zo maar kan omslaan.

Ben ik teruggebeld? Rond 2u werd ik gebeld door iemand uit Toronto..?.. Bel-advertentie? Dus ‘gooide ik de hoorn er maar op’. Om 17.15u weet ik nog niets en omdat Helen mij belde heb ik haar nummer dat ik dus nu maar bel om een antwoordapparaat te krijgen…. Iets later belt ze mij weer om te melden dat de controles door de douane nog niet af-gemeld zijn. Morgenochtend is mijn RV de eerste waarvan ze de status quo gaat checken en ze belt me tussen 8.30u en 9u.

Douchen, inpakken en klaar zijn voor morgen is nu het devies!

Wat viel op: Alle prijzen worden ex ‘BTW’ getoond, maar dat staat er niet bij. Rollers zijn wat wij ‘puntjes’ noemen. Als je hier iemand mailt met een verzoek, dan krijg je 10:1 geen inhoudelijk antwoord; ze wachten tot je voor ze staat of tot je hen gericht belt (Time is money. No money no time). Het percentage overgewichters die we waarnemen neemt iets toe.

Vogeltjes en plantjes: Nergens tussen de betonblokken een vogel te bekennen. Wel flink wat baltsende en eten bietsende houtduiven. Twee aalscholvers vliegen langs over het water.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s